top of page
  • Writer's pictureMoona

Se ensimmäinen päivä

Matka Kiinaan alkoi 20.8 melko siedettävällä 7.5h iltalennolla, joka taittui oikeastaan pitkälti nukkuessa. Kentällä Suomessa mun saattoporukassa oli perhe sekä perheen jatke Jan. Ei se mikään seremonia onneksi ollut mutta kyllähän se ajatus hieman riipaisi, että meillä kaikilla on arki johon ei fyysisesti kuulu toistemme näkeminen seuraavan vuoden ajan. Matka turvatarkastuksesta passintarkastukseen menikin oikeastaan sellaisessa hysteerisen sekavassa fiiliksessä ja varmasti porukka katsoi mua kun paikallista kylähullua.

Reality check tuli koneen noustessa ilmaan todetessani, että lennolla mun kanssa oli 90% kiinalaisia ja häviävän pieniosa korealaisia sekä Harmasen Moona.KERRO NYT SIITÄ KINKKILÄSTÄ!

Painokoneet hetkeksi seis. Ensin erotetaan kaksi asiaa toisistaan; se mielikuva Pekingistä jossa rakennukset ovat valtavia, kadut ovat täynnä pikku ravintoloita ja liikemiehiä sekä se todellisuus kun astutaan pois ydinkeskustasta, tiet ovat hiekkateitä, meno muistuttaa enemmän sellaista Etelä Afrikan Temozonia (enkä nyt puhu siitä 5 tähden hotellista vaan siitä sademetsä tyylisestä räpellyksestä) kuin sivistynyttä bisneskaupunkia.
Tulin kentältä suoraan orientaatiovalmennukseen Pekingin laidalle. Matka kesti ehkä tunnin ja siinä ajassa näin oikeastaan vain tätä Temozon/sademetsä aspektia Pekingistä. Muut vaihtarit ovat ihan kivoja, parhaiten juttuun ainakin tässä kohtaa tulen Virolaisen sekä Norjalaisen tytön kanssa. Saksalaisia on aivan järkyttävä enemmistö, 17 vaihtarista 9 on saksalaisia. Täällä olisi tarkoitus viettää 4päivää, jonka jälkeen matkaan perheen luo keskustaan.


Mitä kiinalaiseen ruokaan tulee.. Pidin kiinalaisesta ruoasta kotona, mutta jo päivän jälkeen voin todeta, että suomalaisella kiinalaisella ruoalla ja kiinalaisella kiinalaisella ruoalla ei ole oikeastaan riisin lisäksi yhteyttä. Tulisella ruoalla tarkoitetaan sellaista tajunnan räjäyttävää tulista ruokaa, terkuin tuli hetken elämää kirottua kokeiltuani ”melko tulisia” nuudeleita samalla kun silmät vuotaa ja henki ei meinaa kulkea. Tähän asti ei ole mitään käsitystä mitä olen syönyt, kaikki ruoka on onneksi uskomattoman hyvää.Nyt aloitan toista päivää Kiinassa, tänään on ohjelmassa kiinalaisiin kulttuurisääntöihin perehtymistä sekä kielitunteja.


Kaikki hyvin Kinkkilässä, paikallinen reportterinne palaa astiaan myöhemmin!393 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page